Vælg det rette alarmfirma


Uanset om du er privat eller erhvervsdrivende kan det være en god idé at overveje en alarm. Det giver tryghed, sænker risikoen for indbrud med op til 70% samt gør dine forsikringer billigere.
Men hvilken alarm – eller rettere hvilket alarmselskab du vælger er ikke uden betydning. Der er en del om budet derude. Dog er mange af dem inde under hinanden i et eller andet omfang. Det er overordnet set kun de største firmaer som G4S, Verisure, Securitas osv. som har udrykningstjeneste. Men alle og enhver (næsten) kan sælge dig en alarm. Nogle med abonnement og nogle uden.

Hvad skal man kigge efter?
Når du skal vælge leverandør af alarm, er prisen (næsten) det mindste af det. Det er langt vigtigere at du får en aftale med et firma som du stoler på, som holder hvad de lover og som kan hjælpe dig med den rette rådgivning.
Man kan nemlig hurtigt købe sig fattig i dyre løsninger og tilvalg, som man måske ikke har brug for på den lange bane. Røgkanoner, DNS sporing, fancy røgalarmer er bare nogle af eksemplerne. Og når man sidder med sælgeren, er det jo ikke ret meget mere om måneden – men det bliver altså hverdag igen.
Du bør især også kigge efter skjulte gebyrer og prisstigninger. Mange af dem har i deres kontrakter klausuler indbygget, som giver dem ret til at hæve priserne (næsten) ubegrænset. Derudover er bindingerne på kontrakter tit en uopsigelighed på 12 måneder for private og 36 måneder for erhvervsdrivende. Det er længe at binde folk. Der er naturligvis en del udgifter forbundet ved nye kunder for alarm firmaerne. Men i bund og grund bunder det jo i, at man er bange for at miste kunden.

 

Hvad bruger erhvervsdrivende?

I Odense ligger trykkeriet BR Offset som i starten af 2021 stod over for netop disse udfordringer, idét at de var flyttet i nye lokaler, samt havde overtaget CopyShop.dk
For dem var det ikke kun et spørgsmål og decideret tryghed, men også et krav fra forsikringen, at firmaet havde alarmer med kamera, og udrykning indenfor x minutter med mere. For markedet for 800 kilos kopimaskiner, med krypteret harddisk og GPS sporring er nok ret begrænset. Men det besværlige i, at have indbrud var også en faktor. Selvom at den relativt begrænsede mængde at computere var til at erstatte både økonomisk og sentimental – så virkede det uoverskueligt at skulle hen og have fat i nyt udstyr.
Det er i øvrigt ret genkendeligt for privatpersoner også. Én ting er selve indbruddet – men det besværlige i erstatningen, samt det grænseoverskridende i, at de rhar været nogen i ens hjem er for de fleste et langt større argument for at have alarm eller anden form for tyverisikring.