Salg af huset – guiden til et hurtigt salg


Categories :

Du kender det måske: Du og din familie er vokset fra huset på villavejen, og ønsker nu at sætte det til salg. Salgsprocessen kan være uoverskuelig, og du ved ikke, hvor du skal starte. Frygt ej! Der er mange forskellige ting, du som boligsælger kan gøre for at fremskynde et salg. Du kan eksempelvis sørge for, at det overordnede udtryk af boligen står knivskarpt. Vil du vide mere om, hvad du kan gøre for at fremskynde salget af din bolig? Så læs mere eller fortsæt herunder, hvis du vil vide mere.

Det overordnede udtryk – prøv en facaderens

En af de ting du som boligsælger skal have ekstra styr på, er det overordnede boligudtryk. Det er enormt vigtigt, at din bolig ser rar og imødekommende ud direkte fra første øjekast. Ser din bolig slidt og kedelig ud, er der meget lille chance for, at salget går hurtigt. Du kan som boligsælger sagtens foretage små ændringer på din bolig, uden det behøver at koste dig en bondegård. Du kan eksempelvis give boligen en god omgang facaderens. Dette er med til at give boligen et rent og flot udtryk lige fra start – prøv en facaderens og se de fantastiske resultater. I boligens indre kan du sørge for at male væggene, rydde op, lappe eventuelle huller og generelt gøre dig umage med boligen og stemningen heri.

Prissætningen af boligen

Ønsker du et hurtigt salg af din bolig, er det vigtigt, at du sætter boligen til salg for den helt rette pris – den må hverken være sat for højt eller for lavt. Sætter du en bolig til salg, til en pris, der ikke stemmer overens med boligens kompetencer og generelle kvalitet, kan du risikere, at interesserede boligkøbere springer fra og vælger en bolig i en lavere prisklasse i stedet. Tag altid et møde med en professionel ejendomsmægler, hvis du er i tvivl om, hvilken prisklasse din bolig ligger i. Din bolig bliver blandt andet vurderet ud fra byggeår, generel holdbarhed og inventar. Jo mere kvalitet, jo højere pris!

Hold øje med boligmarkedet

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan det være en rigtigt god ide, at du som boligsælger holder grundigt øje med boligmarkedet under salgsprocessen af din bolig. Selvom det er ejendomsmæglerens opgave at prissætte din bolig, er det altid en god ide selv at sætte sig ind i, hvordan boligmarkedet ser ud. Måske er der nogle helt bestemt krav til boliger i disse år, eller måske er kvadratmeterpriserne i dit boligområde dyrere end andre. Mulighederne er uendelige! Hvis du vil undgå at blive snydt, er det altid en god ide at sætte sig grundigt ind i boligmarkedet og følge nøje med i salgsprocessen lige fra start.

Nu er du 100 procent klar til forhåbentligt at opnå et hurtigt og smertefrit salg af din bolig.